koktajl #14
Pierwszy z jabłkiem. Jak to możliwe nie wiem, ale na pewno nie ostatni.
Jabłka warto jeść, nie tylko na złość Putinowi, ale przede wszystkim za ich wartości odżywcze:
– ich wielką zaleta jest mnogość witaminy C, która wzmacnia odporność organizmu. Jak zawsze najwięcej jej jest w surowych owocach ale też co ciekawe w mniejszych okazach
– odkwaszają organizm
– wzmacniają układ nerwowy, serce, poprawiają pracę wątroby
– są lubiane przez osoby odchudzające się, bo dają sytość przy stosunkowo niewielkiej kaloryczności (30-50 kcal w 100g w zależności od wielkości owocu).
Drugim składnikiem cud koktajlu są suszone jagody goi, które okrzyknięte zostały mianem „super food” – czyli jednego z najzdrowszych produktów na świecie.
O jej cudownych właściwościach przeczytacie tutaj (klik).
Na 2 porcje koktajlu potrzebujesz:
– 1 jabłko średniej wielkości
– 1 banan
– 2 łyżeczki jagód goji
– kilka gałązek natki pietruszki
– 1 szklanka wody mineralnej
Przygotowanie:
Banana obrać, jabłko pokroić i usunąć gniazda nasienne. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować na gładki koktajl.
Smacznego!
Pingback: koktajl #14 | FlyB - Kulinaria
Zrobiłam dzis!!!! ❤ mniam!!!
I ja uwielbiam. Kocham je wszystkie 🙂