Jak to możliwe, że truskawki w czekoladzie wstawiam dopiero po 3 latach? Doprawdy nie wiem sama.
Jeden z najprostszych deserów letnich, zarówno dla smakoszy owoców jak i czekolady. U mnie tradycyjnie czekolada gorzka, ale spokojnie możecie wypróbować je w wersji mlecznej czy białej.
Potrzebujesz:
– ok 20 truskawek – 150 g ulubionej czekolady – ew. posiekane orzechy lub migdały, wiórki kokosowe do dekoracji
Przygotowanie:
Truskawki umyj i osusz.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Odstaw na kilka minut i maczaj w niej truskawki. Odkładaj je na talerz do zastygnięcia. Posyp ulubionymi dodatkami.
a ja robiłam już takie truskawki kilka razy i jeszcze nigdy nie wystawiłam przepisu, więc 3 lata to nie jest tak źle:)
Ja właśnie tak samo. Niby się robi, ale jakoś nie pomyślałam, żeby wrzucić.Ale już licznik czasu się wyzerował 🙂