koktajl #15
Rozkosznie zielony, dający moc przy zamulonym od upału umyśle. Żałuję, że nie zrobiłam podwójnej porcji nie popijam go w ciągu dnia. Uchroniłby mnie przed sennością.
Magicznym składnikiem są zarodki pszenne, które są najciemniejszą częścią pszenicy. Stanowią bogate źródło witaminy B i E, potasu, cynku i magnezu. Korzystnie wpływają na pamięć, koncentrację i pomagają przetrwać stresujące momenty.
Aby przygotować 2 porcje koktajlu potrzebujesz:
– 1/2 mango
– 1 jabłko
– 2 garście szpinaku
– 2 łyżeczki zarodków pszennych
– 1 szklanka wody
Przygotowanie:
Mango obrać, pozbyć się pestki i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do blendera, wraz z jabłkiem (ze skórką) ale bez ogryzka. Dodać szpinak, wodę i zarodki pszenne. Wszystko zmiksować na gładki koktajl.
Smacznego!
Pingback: koktajl #15 | FlyB - Kulinaria
No właśnie ,ten kolor jest mniam.
Taaak! Widziałam, że też grasz w zielone 🙂
Gram.