Tani boczek ;-)

Na początek kilka oświadczeń:

1. Uwielbiam robić torty

2. Uwielbiam jeść torty

3. Najbardziej lubię „boczki”

Jak wiecie niedawno posiadłam umiejętność dekoracji tortów  w stylu angielskim. Do tej pory jednak czyniłam to przy użyciu ogólnie dostępnych metod i produktów. Jako dziecko jednym z moich najbardziej ulubionych części tortu był „obsypany” bok. Najczęściej były to orzeszki lub starta czekolada. Można jednak wykorzystać do tego celu wiórki kokosowe, pokruszone ciasteczka. Oto kilka propozycji na tanie acz pyszne „boczki”.

tort13_2 tort_wiórki1 Doskonała jest też  czekolada – starta biała, mleczna lub ciemna oraz ta w fantazyjnych kształtach. Aby uzyskać taki efekt czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej, wylać na płaską powierzchnię, wyrównać i poczekać aż zastygnie. Następnie kroić lub łamać w dowolne kształty. Chciałam równe paseczki….nie wyszło 😉 Białe kropeczki są efektem zabawy z folią transferową.

tort_bożeny2 tort_brzoskwioniowy1Bardzo fajnym pomysłem jest użycie zabarwionych na dowolny kolor wiórek kokosowych lub kolorowej posypki waflowej. Powstaną cuda 😉

Twórczej zabawy!

Reklamy